søndag 2. desember 2012

Flere dyr i Austalia

I en by som heter Rockhampton, var vi i en dyrehage. På vei til koalabjørnene var det en skål med melk i som de ville papegøyene drakk av. De elsket melk. Papegøyene var gule, grønne, røde, blå og orange.

De hadde sjimpanser der. De fikk en tallerken youghurt til lunjs, og hvis de var flinke og gav skje og tallerken tilbake fikk de en iskrem til belønning. En av sjimpansene ville ikke ha youghurt. En annen måtte være i et eget bur, den hadde time out fordi at den fikk de andre sjimpansene til å sloss. De prøvde å få noen av sjimpansene til å gifte seg med hverandre, slik at de skulle få flere sjimpanser der.

De hadde små kengururer, som heter Wallabier. De store het bare Kenguruer. Wallabier var en egen rase.

I en annen dyrehage berget de syke og skadede dyr. Der hadde de masse påfugler. De fikk vi mate med hendene. Vi tok et tykt lag med fuglefrø i hendene, og da gjorde det ikke vondt, men hvis vi hadde lite gjorde det litt vondt når de hakket.

De hadde også en rev der. Rev hører egentlig ikke hjemme i Australia. Det var noen mennesker som hadde tatt med rev dit, slik at de kunne jakte på dem slik de gjør i England. I dyrehagen jaktet de ikke på den, med den var redd og gjemte seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar