lørdag 1. desember 2012

Australia - cowboyliv


Det er ikke bare i USA man kan være cowboy. Også her i Australia kan man være det. Det finnes mange store bondegårder her med tusenvis av dyr og vi har bodd på en!

Det begynte med at vi var på et sted der de solgte kyr. Det var hundrevis av kyr der og en mann som snakket veldig fort - og så plutselig sa han at noen hadde kjøpt dyra og så malte de dem med blå farge.

Etter på dro vi til en rodeo. Det er en stor arena med mange sitteplasser og detvar mange cowboyer der som prøvde å ri så lenge som de klarte på store okser. Det så veldig skummelt ut siden oksen hoppet rundt og prøvde å kaste cowboyen av. Det var om å gjøre å holde seg på i minst 6 sekunder, men flere falt av etter bare en og to sekunder!

Vi kjørte til en gård som het Kroombit Cattle station og der overnattet vi. Det fineste her var at vi fikk gjøre ordentlige gårdsting. Vi red på hest i mange timer og samlet inn over 100 geiter. Hesten min het Beau, mens mammas het Shy og pappas Apache. Det var veldig morsomt å jage geitene foran oss. Vi var fem med hester og måtte gå i sikksakk og rope sånn at alle geitene gikk foran oss helt ned til der de bodde. Når vi var nesten framme så vi at en geitunge var kommet bort fra mammaen sin og vi red en lang tur for å prøve å finne den.

På ettermiddagen dro vi opp til en annen geiteinnhegning. Der lærte vi å fange geiter og vi fant også en nyfødt geitekilling som ikke hadde fått mat - den så veldig tynn ut. Vi fanget en geit som ble holdt fast så geitebabyen kunne få melk og da ble magen veldig stor. Babyen var kjempesøt. Den fikk navnet Isaak akkurat som meg :) Dagen etter skulle vi gå opp og hjelpe den å få mer melk. På kvelden prøvde vi å ri på en robotokse de hadde der - den gikk rundt og opp og ned sånn at det var veldig vanskelig å sitte på den - akkurat som på rodeo.

Dagen etter gikk vi opp til Isaak igjen og han hadde ikke fått mer mat av den nye mammaen. Vi måtte holde henne fast slik at Isaak kunne drikke melk. De som jobbet der sa at de måtte venne henne til geitebabyen og etter noen dager kom hun til å tro at hun var den ordentlige mammaen hans og passe godt på ham. Det var bra... Hadde den ikke fått mat av en ny mamma kunne den sultet helt til den døde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar