mandag 3. desember 2012

Australia - Gold coast

De siste dagene i Australia skulle vi bo på en campingplass som het Gold Coast - det betyr gullkysten. Og rett ved siden av var det en liten by som het surfernes paradis Kult navn. Det var den fineste plassen vi bodde på i Australia med et stort svømmebasseng og to boblebad!!! Det beste var at det var mange fornøyelsesparker  rundt plassen.  Og vi besøkte tre av dem.

Første dagen var vi i Warner Bros Movieworld og her holdt Scooby Doo og mysteriegjengen til sammen med Supermann og Batman. Vi så et show der Batman sloss mot fire ninjaer og hilste på Scooby Doo. Det var mange store berg og dalbaner der og vi kjørte mye forskjellig. Vi så også et veldig kult der tre biler og en motorsykkel kjørte kjempefort rundt på en bane og sladdet og hoppet. De var skikkelig flinke til å kjøre. De laget en actionfilm mens vi så på om noen som ranet en bank og så ble jaget av politibiler.

Neste dag var vi i en stor vannskliepark som var flere ganger større enn Tusenfryd. Den het Wet'n wild som betyr vått og vilt. Det var spesielt en vi kjørte som var veldig kul.Da kjørte vi om kapp mens vi lå på magen i hver vår vannsklie. Jeg vant over alle de andre en av gangene! Vi var også i en skummel sklie som gikk inne i en tunnel i mørket. Da måtte pappa skli baklengs - så det var ekstra skummelt... Jeg ville gjerne skli baklengs, men båten vi satt i snudde....

Den siste parken vi var i het Sea World som blir sjøverden på norsk. Der var det masse sjødyr som haier, skilpadder, delfiner, sjøløver, pingviner og til og med isbjørner. Det var også en stor øy der med dinosaurer som kunne bevege seg. De hadde også dinosauregg og dinosaurbæsj der. Vi så et show med delfiner der og de var kjempeflinke! Det var også et show med en sjøløve som var detektiv og fant ut hvem som hadde stjålet all fisken. Det var veldig morsomt. Den likte å sprute på oss som så på og mange ble veldig våte :) Det morsomste i parken var nok den store sjørøverøya der vi først kjørte i et skip med vannkanoner på begge sidene. Vi skulle sprute på alle som stod rundt, mens vi ble sprutet på. Vi ble kjempevåte. Etterpå stod vi og sprutet på alle som kjørte båtene. Jeg sprutet alt jeg kunne og alle synes det var gøy! Vi ble kjempevåte, men det gjør ikke noe siden det er veldig varmt her. Varmere enn i Norge på sommeren. I Australia har de sommer om vinteren... Veldig rart.

Vi gjorde også noen voksenting på gullkysten.... Mamma klipte seg, vi handlet klær og vi besøkte et stort fyrtårn en plass som het Byron Bay.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar